Alkali Beslenme için 5 Neden Natural News

Vücudun alkali tutulması için 5 Neden

Bilmiyor olabilirsiniz ancak beslenmenizi asidikten ziyade alkali tutmanız çok daha sağlıklı bir alternatiftir ve yaşamınızı uzatmanızı sağlayabilir.

İnsan vücudu kendini hafif alkali (PH: 7.35) bir halde tutmak için çaba sarf etmektedir.  Kötü beslenme ve stres bu PH seviyesini hastalıkların başlamasına sebep olacak kadar asidik bir hale getirebilir. Yeme alışkanlıklarınızda yapacağınız bazı değişiklikler vücudunuzun PH’ını ayarlamanıza yardımcı olur.

Beslenme alışkanlığınızda alkali gıdalara yönelmeniz için size 5 sebep;

Enerjinizin ciddi bir şekilde arttırırsınız.

Milyonlarca İnsan kafein (kahve ve çay) ve enerji içecekleri olarak adlandırılan içeceklerden, bilinen tehlikelerine karşın her hafta litrelerce içmektedir.  Enerjinizi doğal ve güvenli bir şekilde arttırmak istiyorsanız, alkali beslenmeye yönelmelisiniz.

Alkali gıdalara örnek olarak incir, pekmez, yeşil yapraklı sebzeler, badem, pancar, hurma, kereviz, kavun ve maydanoz.  Doğal Tıp Uzmanı ve Amerikan Koleji beslenme uzmanı Cathy Wong, bu gıdalarla birlikte, her sabah günde 1 çay kaşığı çimen tozunu su yada içeceğiniz ile içmenizin enerjinizin artmasını sağlayacağını belirtmektedir.

Alkali beslenme aynı zamanda geçe rahat uyumanızı sağlayarak, tam olarak dinlenmenizi sağlar. Bu şekilde de enerji seviyenizi yükselterek gün boyu dinç kalmanızı sağlar.

Vücut Fonksiyonlarınızı en uygun seviyede tutarsınız.

Vücut en iyi performansı alkali durumda iken yakalar. Beslenme uzmanı Galanty, et, süt ürünleri, balık, yumurta, şeker, soda, kahve, çay, alkol, nikotin ve işlenmiş gıdalar asidiktir. Bu gıdaların fazla tüketilmesi alkali dengesini bozar ve hastalıklara yol açtığını belirtmektedir.

Galanty ve diğer uzmanlar alkali beslenmenin tüm beslenme alışkanlığımızın % 70 ile 80 arasında olması gerektiğini bildirmektedir.  İyi hal durumu vücut dengesini koruyarak yada tekrar geri yakalayarak olabilir. Bu duruma tıpta Organizmada normal şartların devamlılığı anlamına gelen homeostaz adı verilmektedir.  İyi hal demek kendimizi sağlıklı, enerjik, parlayan ve pürüzsüz cilt ile birlikte canlı hissettiğimiz ve odağımızı koruyabildiğimiz durumdur.  Tembellik, yorgunluk veya aşırı kilo normal durum değildir.

Yaşlanmanızı geciktirirsiniz.

Asidik beslenme kemik yapımızı ve kaslarımızı direkt olarak etkiler ve hızlı yaşlanmaya sebep olur.

Yaşlandıkça, kas kütlemizde kayıplar olur. 3 yıl süren bir çalışmada, potasyum açısından zengin sebze ve meyve ağırlıklı ve asit yüklemesinden uzak bir beslenmenin gerek yaşlı erkek gerekse yaşlı kadınlarda kas kütlesini korumada etkili olduğu tespit edilmiştir.

Kronik böbrek yetmezliği gibi kan asidini kronik olarak arttıran rahatsızlıkların iskelet sisteminin bozulmasını hızlandırdığı belirtilmektedir. Kanın asidik seviyesinin düzeltilmesi  aynı zamanda kas kütlesinin korunmasını da sağlayabilir.

Kanser riskinizi düşürebilirsiniz.

Bazı bilimsel çalışmalar zengin alkali beslenmenin kanser riskini azalttığını vurgulamaktadır. Bu tür diyetler daha çok sebzeden oluşmaktadır.

Kris Carr’ın 2007 yapımı Çılgın, seksi ve kanser (Crazy, sexy cancer)  belgesel filminde 2003 karaciğer ve akciğer kan damarlarında görülen nadir bir kanser türü olan epitheloid hemangioendothelioma kanserinin 4. Safhasında olduğu tanısı görülen bir aktris ve fotoğrafçının durumunu konu almaktadır. 9 yıl sonrasında, sadece bitkisel beslenme ile, Carr’ın sağlık durumunun iyi olduğu ve bu fenomenin PH dengesine kalarak başardığı ifade edilmektedir.

Fazla kilolardan kurtulabilirsiniz.

Alkali gıdalar sayesinde, doğal bir şekilde fazla kilolardan kurtulabilirsiniz.

Beslenme uzmanı Dr. Lindsey Duncan, kilo kaybetme, iyi çalışan bir bağışıklık sistemi ve hastalıkların önlenmesinde en temel olgulardan birinin alkali beslenme olduğunu ifade etmektedir.

Kaynaklar:          http://www.raw-food-health.com/alkaline-foods.html

http://www.getsomezen.com

http://altmedicine.about.com

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3195546/

http://www.lvrj.com

http://abclocal.go.com/ktrk/story?section=news/health&id=8547176